قالیشویی قاصدک - پوشش کلیه نقاط تهران

شعبه شمال: ۲۲۵۶۵۶۵۰ ۲۲۹۱۹۰۳۹          
شعبه شرق: ۷۷۷۳۶۹۵۴     ۷۷۷۳۶۰۹۷
شعبه غرب: ۴۴۱۳۵۵۳۹     ۴۴۸۶۷۶۰۱
شعبه مرکزی: ۸۸۲۳۰۳۶۲ ۸۸۲۶۷۱۷۳

چگونه خاک گیری فرش را انجام دهیم؟

چگونه خاک گیری فرش را انجام دهیم؟

حتما در فیلم ها، عملیات خاک گیری فرش را مشاهده کرده اید؟ اینکه یک نفر فرش منازل را برروی پشت بام یا مکانی آویزان می کند و بعد با یک چوب، به صورت محکم برروی آن می زند تا خاک های قرارگرفته بلند شوند. اما چرا چنین اتفاقی می افتد  و این همه خاک چگونه برروی فرش قرار گرفته است؟ همچنین برای از بین این همه کثیفی و خاک حتما باید خاک گیری فرش به روش سنتی را انجام دهید؟

ما دراین مقاله قصد داریم تا در خصوص خاک گیری فرش و اینکه در چه زمانی وبه چه صورت انجام می شود، صحبت کنیم.

خاک گیری فرش چیست؟

زدودن خاک، گردوغبار و کثیفی فرش که به صورت سنتی یا مکانیکی انجام می شود را خاک گیری فرش می گویند.

چرا باید خاک گیری فرش را انجام دهیم؟

امروزه ما در ایران با پدیده ای به نام ریزگردها مواجه هستیم که حتی تا شهرهای مرکزی ایران را هم در برگرفته است. این مساله را در کنار آلودگی هوا و گردوخاک هایی که وجود دارد، قرار دهید. پس نباید تواقع داشته باشیم که وقتی هرروز صبح از خواب بلند می شویم، تمامی سطوح منزل ما تمیز هستند. متخصصان بهداشتی همیشه تاکید می کنند برای اینکه مریض نشوید، باید هرروز منزل خود را گردگیری کنید.

گردوخاک و کثیفی نه شعور دارد و نه حس، برای همین برروی همه سطوح قرار میگیرد. بعضی از سطوح هستند مانند فرش که آن ها را نشان نمی دهند و متاسفانه اگر به آن توجهی نشود، عامل رشد میکروب و بیماری می شود. فرش ها به خاطر فیبریهایی که در الیاف وجود دارد، محل ایده آلی برای رشد انواع باکتری ها می باشند. از این رو اگر تمیز نشوند، علاوه براینکه سلامتی اهالی منزل را تهدید می کند، در نهایت باید آن را به یک قالیشویی معتبر بدهید.

مقاله زیر را توصیه می کنیم که حتما مطالعه کنید:

بیماری های ناشی از فرش و موکت کثیف در خانه

برای اینکه فرش منزل شما همیشه تمیز بماند و عمر آن طولانی تر شود، توصیه می کنیم که حتما هفته ای یکبار حداقل جارو بکشید. در نهایت اینکه هر دو یه سه سال یکبار هم نیز فرش خود را بشویید.

چه زمانی خاک گیری فرش انجام شود؟

بعضی از مکان ها هستند که گردوخاک در آنجا زیاد است و جاروکشیدن و غیره ممکن است آن را خیلی تمیز نکند و برای همین مجبور به شستن آن می شوید. اما نکته خیلی مهم این است که حتما قبل از شستشو و اینکه فرش خود را با آب بشویید، باید به اصطلاح عملیات خاک گیری فرش را انجام دهید. البته در منازلی که هرروز فرش ها تمیز و جارو میشوند و مخصوصا مناطق شهری، خاک گرفتن فرش به آن صورت رخ نمی دهد.

اگر قبل از شستشو، گردوخاک ها و کثیفی هایی موجود را درفرش از بین نبرد، این مواد آلاینده در هنگام تماس با آب، جذب بیشتری فیبرهای فرش شده و در نتیجه سرعت پوسیدگی را افزایش می دهد.

خاک گیری فرش به چه صورت انجام می شود؟

خاک گیری فرش که غبارگیری فرش هم می گویند، به صورت کلی زیر انجام می شود:

روش سنتی(معمولی):

این روش از زمان قدیم باب بوده است و هنوز هم در استفاده می شود. دراین روش، قالی یا فرش را از روی لبه ای آویزان می کنند و با چوب نیز برروی آن می کوبند تا خاک آن گرفته شود و بعد در آخر، با جاروی دستی روی آن را جارو میزنند. استفاده از این روش امروزه اصلا توصیه نمی شود، برای اینکه در این روش، باید چوب با محکم به فرش بزنید و این مساله یعنی محکم زدن چوب باعث آسیب رساندن به بافت فرش می شود واگر فرش کهنه باشد، ایجاد پارگی می کند.

همچنین در هنگام خاک گیری فرش با استفاده از این روش، خاک های زیادی بلند می شود که همین خاک ها برروی دیگر وسائل می نشیند و همچنین سلامت افراد منزل را تهدید می کند. برای همین توصیه می شود که این عمل را به دور از محل مسکونی انجام دهید یا ماسک بر دهان خود بگذارید.

روش مکانیکی:

از این روش در کارگاه ها و کارخانجات توسط دستگاه و با استفاده از ضربه زدن های مکانیکی و برس نیز انجام می شود.

مهمترین نکته این است که خاک گیری فرش باید قبل از شستشوی آن انجام شود و بیشتر مناطقی که در نزدیک های بیایان قرار دارند، این کار را انجام می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button